Pompoensoep met gebakken aubergine, yoghurt, munt en desembol
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo flespompoen
- 1 rode ui
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 4 rode tomaten
- 1 aubergine
- 1 desembol meergranen
- peterselie en munt (naar smaak)
In Huis
- olijfolie
- 1 liter kokend water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 el kaneelpoeder
- 0.5 tl cayennepeper
- 1 el komijnzaad
- citroensap (naar smaak)
- 1 bakje yoghurt
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de flespompoen, snij in plakken, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Bestrooi met wat zout en besprenkel met wat olie. Rooster de blokjes 25-30 minuten in de oven tot ze lekker zacht zijn.
- Snipper de ui. Fruit in een beetje olie in een soeppan met dikke bodem. Snij de bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe. Hak de knoflook en voeg toe samen met de specerijen en zout.
- Snij de tomaat in kleine stukjes en voeg toe. Laat nog even verder pruttelen, roer af en toe.
- Snij de aubergine in kleine blokjes en roerbak stevig in wat olie. Voeg na een poosje nog wat extra olie toe en bestrooi met zout. Bak net zo lang tot bruin en gaar.
- Zet de waterkoker aan. Haal de pompoen uit de oven als ze zacht is en leg het brood er 5 minuten in tot het knapperig is (zet een wekker!)
- Voeg de pompoen bij de tomaten samen met het kokende water en de bouillonblokjes. Warm goed door en pureer met een staafmixer.
- Check op peper en zout en voeg een kneepje citroensap toe. Voeg eventueel wat extra cayenne- of chilipeper toe als je van pittig houdt.
- Hak de peterselie en de munt fijn en zet in een bakje op tafel.
- Dien de soep op met een schepje yoghurt en een schepje gebakken aubergine erin en de peterselie en munt erover. Serveer de desembol erbij.
- Lekker met baba ganoush