Pompoensoep met adukibonen en aubergineblokjes, Turkse pide en yoghurt-muntdip
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 bakje soepspecerijen
- 1 blikje tomatenstukjes
- 1 kilo flespompoen
- 1 stuks aubergine
- 15 gram munt
- 300 ml Griekse yoghurt
- 1 stuks Turkse pide
- 1 blikje adukibonen
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen(tjes) knoflook
- 800 ml kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- scheut olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Hak de witte ui grof en fruit zachtjes. Hak de helft van de knoflook. Fruit even mee samen met de specerijen. Voeg de tomatenstukjes toe. Laat even pruttelen, roer af en toe. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Was de pompoen, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij in gelijke stukken (met schil!). Voeg de pompoen bij de tomaten samen met het kokende water en de bouillonblokjes. Kook in ca. 25 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aubergine. Snij in kleine blokjes van 0,5-1 cm. Verwarm een goede laag olie in een koekenpan. Bak de aubergineblokjes 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak intussen de yoghurtdip. Hak de muntblaadjes fijn. Meng door de yoghurt samen met zout, peper, een scheut olijfolie extra vierge en een kneep citroensap. Pers de overige knoflook erbij (verwijder het groene loofje indien nodig).
- Bak het brood in 3-5 minuten knapperig in de oven.
- Pureer de tomaten/pompoen tot een gladde soep. Voeg evt. nog wat water toe tot de gewenste dikte is bereikt. Check op peper en zout en voeg een kneepje citroensap toe. Giet de adukibonen af, roer door de soep en warm nog even mee.
- Garneer de pompoensoep en het brood lekker met yoghurtdip en aubergineblokjes.
- Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 el kaneelpoeder, 0,5 tl cayennepeper, 1 el komijnzaad. In het bakje voor 2p de helft.