Pompoensoep met adukibonen en aubergineblokjes, Turkse pide en tzatziki
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 bakje soepspecerijen
- 1 blikje tomatenstukjes
- 1000 gram flespompoen
- 150 gram ca. komkommer
- 1 stuks aubergine
- 15 gram munt
- 300 ml Griekse yoghurt / Sojade Griekse stijl
- 1 stuks Turkse pide
- 1 blikje adukibonen
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teent(jes) knoflook
- 800 ml kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- scheut olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Hak de witte ui grof en fruit zachtjes. Hak de helft van de knoflook. Fruit even mee samen met de specerijen. Voeg de tomatenstukjes toe. Laat even pruttelen, roer af en toe. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Was de pompoen, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij in gelijke stukken (met schil!). Voeg de pompoen bij de tomaten samen met het kokende water en de bouillonblokjes. Kook in ca. 25 minuten gaar.
- Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp boven een zeef/vergiet. Bestrooi met zout en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aubergine. Snij in kleine blokjes van 0,5-1 cm. Verwarm een goede laag olie in een koekenpan. Bak de aubergineblokjes in ca. 10 minuten goed gaar en bruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak intussen de tzatziki. Hak de muntblaadjes fijn. Meng door de (soja)yoghurt samen met zout, peper, een scheut olijfolie extra vierge en een kneep citroensap. Pers de overige knoflook erbij (verwijder het groene loofje indien nodig). Meng de uitgelekte komkommer er op het allerlaatst doorheen.
- Bak het brood in 3-5 minuten knapperig in de oven.
- Giet de adukibonen af en voeg de helft (!) bij de tomaten/pompoen. Warm even mee en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdun evt. met nog wat water tot de gewenste dikte is bereikt. Roer de rest van de adukibonen erdoor. Check op peper en zout en voeg een kneepje citroensap toe.
- Garneer de pompoensoep met aubergineblokjes en serveer met de Turkse pide en tzatziki
- Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 1 el kaneelpoeder, 0.5 tl cayennepeper, 1 el komijnzaad. In het bakje voor 2p de helft.