Pompoenrijst
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Flespompoen
- 2 stuk(s) Uien
In Huis
- 100 g Boter
- 2 el Olijfolie
- 20 draadje(s) Saffraan
- 1 stuk(s) Kaneelstokje
- 20 g Rozijnen
- 1 tl Kardemompoeder
- 300 g Witte rijst
- 400 ml Groentebouillon
- 1 tl Zout
- snufje(s) Piment
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de rijst een half uur weken in heet water.
- Zet alvast heet water met een bouillonblokje klaar.
- Schil intussen de pompoen, snij doormidden en verwijder de draden en pitten. Snij in stukken van 1 cm.
- Besprenkel de pompoenblokjes met de helft van de olie en bestrooi met de helft van het zout. Spreid de pompoen op een ovenschaal en zet 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Mix de saffraan met 3 el heet water en 25 g van de boter. Zet weg tot gebruik.
- Verhit de rest van de boter in een grote pan. Bak hierin de ui aan en voeg dan het kaneelstokje en het piment toe. Bak ca. 15 minuten op laag vuur. Roer af en toe. Voeg de rozijnen en kardemompoeder toe.
- Giet de rijst af. Voeg de rijst toe en bak even mee.
- Voeg dan de bouillon toe en vervolgens de geroosterde pompoen. Doe een deksel op de pan en kook 5 minuten op hoog vuur. Draai het vuur dan laag en laat nog 5 minuten koken. Haal het deksel van de pan en sprenkel het saffraan- boter-water er bij. Doe het deksel weer op de pan en laat nog 5 tot 10 minuten koken.
- <br>Tip: smaakt lekker bij de Indiase lamsstoof.