Pompoenpuree met palmkool, paddenstoelen, oesterzwammen en walnoot
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1500 g Pompoen
- 2 bosje(s) Palmkool
- 1 bakje(s) Champignons
- 2 bakje(s) Oesterzwammen
- 100 g Walnoten
In Huis
- el Olijfolie (besprenkelen)
- 3 teentje(s) Knoflook
- el Olijfolie om te bakken
- 1 el Balsamicoazijn
- 1 el Boter
- 1 tl Tijm
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Citroensap (uit flesje)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steel van de pompoen, snij in vieren en verwijder de pitten en draden met een lepel. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg de parten met de snijkant naar boven in de voorverwarmde oven voor ca. 25 minuten.
- 2. Spoel intussen de palmkool af. Snij met een scherp mes alleen de dikkere delen van de nerven (groter dan een halve cm doorsnee) tussen het blad weg en snij het blad in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn.
- 3. Bak de palmkool in wat olie in een grote wok op hoog vuur aan totdat het begint te slinken. Voeg de balsamico-azijn toe en schud de pan een paar keer om. Doe hetzelfde met 2/3 van de knoflook. Draai het vuur zacht en laat de palmkool met deksel in ca. 6-8 minuten zachtjes gaar worden.
- 4. Snij de champignons in kwarten en scheur de oesterzwammen in stukken.
- 5. Verwarm in een koekenpan een scheutje olie met een klontje boter. Bak de paddenstoelen, zo nodig in delen, mooi bruin. Voeg de tijm toe en als laatste de knoflook. Schud een paar keer om en maak op smaak met peper en zout. Hou warm.
- 6. Leg de walnoten op een schaaltje en schuif gedurende 5 minuten in de oven bij de pompoenen.
- 7. Haal de pompoenen uit de oven als ze gaar zijn. Doe een ovenhandschoen aan en lepel uit elk kwart het vruchtvlees. Stamp fijn met een stamper of staafmixer en roer er een goede scheut olijfolie extra vierge, flink wat peper en zout en een scheutje citroensap naar smaak doorheen.
- 8. Maak de palmkool op smaak met peper en zout en serveer met de pompoenpuree, de gemengde paddenstoelen en de geroosterde walnoten.