Pompoenpuree met palmkool, champignons en een braadworst
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1500 gram pompoen
- 2 bosjes palmkool
- 2 bakjes champignons
- 4 stuks braadworst
In Huis
- el olijfolie (besprenkelen)
- 2 teentjes knoflook
- el olijfolie om te bakken
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el boter
- naar smaak peper en zout
- naar smaak citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steel van de pompoen, snij in vieren en verwijder de pitten en draden met een lepel. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg de parten met de snijkant naar boven in de voorverwarmde oven voor circa 25 minuten.
- Spoel intussen de palmkool af. Snij met een scherp mes alleen de dikkere delen van de nerven (groter dan een halve cm doorsnee) tussen het blad weg en snij het blad dan in dunne reepjes.
- Snij de champignons in kwarten en hak de knoflook fijn.
- Bak de champignons in wat olie in een grote wok op hoog vuur aan totdat het vocht wat verdampt. Voeg de palmkool toe en roerbak mee totdat de palmkool een beetje is geslonken. Voeg de balsamico-azijn toe en schud de pan een paar keer om. Doe hetzelfde met de knoflook. Draai het vuur zacht en laat de palmkool met deksel in ca. 6-8 minuten zachtjes gaar worden.
- Verwarm in een koekenpan een scheutje olie met een klontje boter. Schroei de worsten zachtjes dicht, laat ca. 8 minuten garen en draai op het laatst het vuur hoger om ze rondom bruin te bakken.
- Haal de pompoenen uit de oven. Doe een ovenhandschoen aan en lepel uit elke kwart het vruchtvlees. Stamp fijn met een stamper of staafmixer en roer er een goede scheut olijfolie extra vierge, flink peper en zout en een scheutje citroensap naar smaak doorheen.
- Maak de palmkool en champignons op smaak met peper en zout en serveer met de pompoenpuree en de braadworst.