Pompoenpuree met paksoi, kastanjechampignons en geroosterde pompoenpitten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks flespompoen
- 1 stuks paksoi
- 400 gram kastanjechampignons
In Huis
- olijfolie (besprenkelen)
- naar smaak peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie om te bakken
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl cayennepeper
- naar smaak citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steel van de pompoen, snij in vieren en verwijder de pitten en draden met een lepel. Gooi de pitten niet weg, want deze ga je nog gebruiken.
- Was de pitten en zorg dat het vruchtvlees van de pompoen los komt van de pitten. Kook de pitten 15 minuten in water met een flinke snuf zout.
- Besprenkel de pompoen met olijfolie, peper en zout en leg de parten met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier circa 25 minuten in de oven.
- Spoel intussen de paksoi af en snij deze in repen.
- Snij de champignons in kwarten en hak de knoflook fijn.
- Haal de pompoenpitten uit het water en dep ze goed droog. Meng de pompoenpitten met peper, zout, olijfolie, paprikapoeder, komijnzaad en cayennepeper. Stop de pompoenpitten de laatste 10 minuten bij de pompoen in de oven.
- Haal de pompoenpitten en de pompoen uit de oven. Doe een ovenhandschoen aan en lepel uit elke kwart pompoen het vruchtvlees. Stamp fijn met een stamper of staafmixer en roer er een goede scheut olijfolie extra vierge, flink peper en zout en een scheutje citroensap naar smaak doorheen. Hou de puree warm.
- Bak de champignons in wat olie in een grote wok op hoog vuur aan totdat het vocht wat verdampt. Voeg de paksoi en knoflook toe en roerbak mee totdat de paksoi een beetje is geslonken. Voeg de balsamico-azijn toe en schud de pan een paar keer om.
- Maak de paksoi en champignons op smaak met peper en zout en serveer met de pompoenpuree en de pompoenpitten.