Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pompoenjam met kardemom

Pompoenjam | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Pompoen

In Huis

  • 140 g Suiker
  • 2 el Sinaasappelsap
  • 2 el Citroensap
  • 3 stuk(s) Kardemompeulen
  • 1 stuk(s) Vanille stokje
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes van 2 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15-20 minuten in de oven zodat ze zacht en gaar zijn.
  3. Pureer de pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Doe de pompoenpuree in een pan en voeg suiker, sinaasappelsap, citroensap en kardemom toe.
  5. Splits het vanillestokje in de lengte, schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe ook in de pan. Kook het geheel op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost.
  6. Blijf steeds roeren want pompoen brandt snel aan (Let op: het kan spetteren). Kook de jam ca.10 minuten totdat het ingedikt is.
  7. Doe in gesteriliseerde potten. Deze jam kun je ongeveer drie weken in de koelkast bewaren.
  8. Lekker op brood of op een toastje met walnoten en geitenkaas.