Pompoenjam met kardemom
Ingrediënten
In de box
- 500 g Pompoen
In Huis
- 140 g Suiker
- 2 el Sinaasappelsap
- 2 el Citroensap
- 3 stuk(s) Kardemompeulen
- 1 stuk(s) Vanille stokje
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes van 2 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15-20 minuten in de oven zodat ze zacht en gaar zijn.
- Pureer de pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa.
- Doe de pompoenpuree in een pan en voeg suiker, sinaasappelsap, citroensap en kardemom toe.
- Splits het vanillestokje in de lengte, schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe ook in de pan. Kook het geheel op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost.
- Blijf steeds roeren want pompoen brandt snel aan (Let op: het kan spetteren). Kook de jam ca.10 minuten totdat het ingedikt is.
- Doe in gesteriliseerde potten. Deze jam kun je ongeveer drie weken in de koelkast bewaren.
- Lekker op brood of op een toastje met walnoten en geitenkaas.