Pompoengnocchi met salieboter
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Pompoen
- 3 stuk(s) Eidooier
- 1 bosje(s) Salie
In Huis
- 1 el Olijfolie
- 100 g Parmezaanse kaas
- 400 g Bloem
- 4 el Boter
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de pompoen, halveer en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in grove stukken, plaats deze op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen 30 minuten in het midden van de oven. Laat de pompoen na het roosteren zo'n 10 minuten afkoelen.
- Rasp de Parmezaanse kaas. Pureer de pompoen.
- Meng pompoen met de kaas, de eierdooiers en de bloem. Breng op smaak met zout en peper en kneed tot een soepel deeg. Wanneer je het deeg te plakkerig vindt, kun je nog wat bloem toevoegen.
- Bestuif je werkvlak met wat bloem, rol worsten van het deeg met een doorsnede van ca. 3 cm.
- Snijd de worsten tot gnocchi (kussentjes) van ca. 2 cm.
- Hak de salie grof. Smelt ondertussen de boter in een pannetje met de helft van de salie. Laat het zachtjes pruttelen (let op dat de boter niet verbrandt) en laat de salie 5 minuten zachtjes trekken.
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de gnocchi in porties gaar in ca. 3 minuten. Ze komen dan vanzelf bovendrijven.
- Schep de gare gnocchi uit het water. Laat uitlekken. Besprenkel met wat olijfolie en houd warm tot alle gnocchi gekookt zijn.
- Neem de salie uit de boter m.b.v. een lepel. Voeg de gare gnocchi toe aan de boter, bak het geheel even kort warm op. Breng op smaak met zout en peper en de overgebleven salie.
- Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.