Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pompoen-salierisotto met Italiaans gemarineerde kip

Kip

  • Totale tijd minuten
2024 41 SNELLE pompoenrisotto salie italiaanse kip 0654

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks flespompoen
  • 1 stuks gele ui
  • 1 bosje salie
  • 400 gram Blue Japonrijst
  • 400 gram Italiaanse gemarineerde kipdijstukjes

In Huis

  • 1.5 blokje (voor 500 ml) bouillon
  • 1000 ml kokend water
  • olie/boter om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de pompoen. Halveer en verwijder de zaden met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid gelijkmatig over de bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
  3. Bereid de bouillon en houd warm op laag vuur.
  4. Verhit boter en/of olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit op laag vuur glazig. Snij de salieblaadjes in fijne reepjes (tip) en voeg toe als de ui glazig is. Hak de knoflook fijn en bak 1 minuutje mee.
  5. Zet het vuur wat hoger, voeg de rijst toe en schep om tot de korrels glazig worden. Blus af met witte wijnazijn en roer door. Voeg een scheut bouillon toe en laat de bouillon op matig vuur afgedekt in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg telkens als de bouillon grotendeels is opgenomen nieuwe bouillon toe. De rijst moet ca. 20 minuten zachtjes koken om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.
  6. Verwarm olie in een koekenpan (tip) en bak de kipdijstukjes rondom in 5 tot 8 minuten bruin en gaar. Schep uit de pan en houd warm.
  7. Meng de pompoenblokjes door de risotto en plet met de achterkant van een spatel ongeveer de helft van de pompoen tot een puree. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe zodat het een smeuïg geheel wordt.
  8. Serveer de risotto met de kipdijstukjes.
  9. Mocht je zin en tijd hebben, houd dan een deel van de salieblaadjes achter en bak ze – voordat je de kip in de pan doet - in ca. 2 minuten knapperig in een koekenpan met een beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.