Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pompoen met chiliyoghurt en koriander saus van Yotam Ottolenghi

Vegetarisch

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Pompoen met chiliyoghurt en koriander saus van Yotam Ottolenghi | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks flespompoen
  • 250 gram Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1.5 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram koriander
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie extra vierge (voor de kruidensaus)
  • 2 tl sriracha of chilipoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en breng een pannetje met water aan de kook.
  2. Snij de pompoen in de lengte en verwijder de pitten (gooi deze niet weg!)
  3. Kook te pompoenpitten 20 minuten zachtjes en giet na 20 minuten af.
  4. Maak de pompoenpitten goed droog met een theedoek. Verdeel de pitten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie en een snufje zout. Bak de pitten 20-25 minuten en schep ze halverwege even om.
  5. Haal de pompoenpitten na 20-25 uit de oven en verwarm de oven op 220 graden.
  6. Snij de pompoen in parten van ongeveer 2 cm dik en laat de schil zitten. Meng in een kom met de aangegeven hoeveelheid zout, kaneel, olie en peper. Hussel goed en zorg dat de pompoen helemaal is bedekt met de kruiden en olie.
  7. Rooster de pompoen 35-40 minuten in de oven tot ze bruin gekleurd en gaar is.
  8. Doe de koriander, knoflook, olijfolie extra vierge en een flinke snuf zout in een blender of vijzel en mix tot het een gladde pasta is.
  9. Roer de Bulgaarse yoghurt en sriracha (of chilipoeder) door elkaar.
  10. Leg de pompoenparten op een schaal, sprenkel er de yoghurtsaus overheen, gevolgd door de kruidenpasta en top af met wat pompoenpitten.
  11. Wil je nog een extra zuurtje? Besprenkel het geheel op het einde met wat citroen- of limoensap.