Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pokébowl met zalmfilet, broccoli, komkommer en ingelegde chioggiabiet

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
2024 40 SNELLE pokebowl zalm broccoli komkommer chioggia 0576

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram chioggiabiet
  • 300 gram witte rijst
  • 1 stuks broccoli
  • 250 gram wortel
  • 1 stuks komkommer
  • 1 stuks citroen
  • 1 el sesamzaadjes zwart
  • 4 stuks zalmfilet
  • 1 stuks lente-ui

In Huis

  • 8 el rijstazijn of witte wijnazijn
  • 2 tl (riet)suiker
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak sesamolie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Meng in een kom de rijstazijn of witte wijnazijn met de suiker (heb je gezoete rijstazijn, dan kan je de suiker weglaten). Schil de bietjes en snij in hele kleine blokjes van ca. 0,5 cm. Voeg bij de azijn en. Schep tussentijds om.
  2. Breng de rijst met de dubbele hoeveelheid water en zout aan de kook en laat in ca. 10 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken. Laat staan tot gebruik.
  3. Breng een pan met een laagje gezouten water aan de kook voor de broccoli en de wortel. Snij de steel van de broccoli, schil en snij in blokjes. Snij de roosjes in hapklaar formaat. Schil de wortel en snij in plakjes. Kook afgedekt in ca. 5 minuten beetgaar en giet af.
  4. Was de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in plakjes.
  5. Pers de citroen. Meng de mayonaise, sojasaus, citroensap (0,5 el voor 2p) en water (0,5 el bij 2p) in een kommetje. Voeg als je dat in huis hebt naar smaak sesamolie toe. Proef of je nog iets meer citroen wilt (de saus zal vrij zout proeven, maar dat combineert straks goed met de rest!).
  6. Verwarm een koekenpan en rooster daarin de sesamzaadjes ca. 2 minuten. Blijf erbij! Doe in een schaaltje. Verwarm olie in dezelfde pan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak ca. 5 minuten op de huid tot ze knapperig en bruin is. Draai om en bak nog ca. 2 minuutjes.
  7. Snij intussen de lente-ui in ringetjes en zet in een schaaltje op tafel. Schenk de azijn uit het bakje met chioggiabiet bij de rijst (gebruik bijv. een vergiet) en meng goed.
  8. Maak voor iedereen een bowl met de rijst, wortel, broccoli, biet, komkommer en zalm. Serveer met de sojadressing en de sesamzaadjes.