Pokébowl met verse doperwten, tuinbonen, vegan kipstukjes en ingemaakte koolrabi en venkel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram volkoren basmati rijst
- 200 gram paarse koolrabi
- 1 venkel
- 300 gram doperwten
- 800 gram tuinbonen
- 200 gram peen
- 1 komkommer
- 1 el sesamzaad
- 300 gram vegan kipstukjes
- 2 el citroensap
In Huis
- 8 el witte wijnazijn
- 2 tl suiker
- om te bakken olie
- 8 el mayonaise
- 2 el sojasaus
- 2 el water
Recept stappen
- Op de foto zie je radijs en zeewiersalade, we hebben deze vervangen door heerlijke vegan kipstukjes, koolrabi en venkel.
- Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes (event. met behulp van een vlamverdeler) in 25-30 minuten gaar en droog koken
- Let op, heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijnazijn met de suiker en water (2el bij 4p). Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje.
- Snij de koolrabi in parten, schil en snij in dunne plakjes. Haal het loof en uiterste kontje van de venkel en snij in kleine blokjes. Doe beide bij de azijn.
- Zet een laagje water op. Dop de doperwten en spoel af in een vergiet. Dop de tuinbonen voeg toe als het water kookt. Kook gaar in 8-10 minuten. Voeg in de laatste 3-4 minuten ook de doperwten toe en kook gaar. Giet alles af en spoel koud. (kook niet te ver door, ze dienen beetgaar te zijn!)
- Schil en rasp de peen. Was of schil de komkommer en snij in blokjes.
- Roer ca. 2 el (bij 4p) van de azijn uit het bakje koolrabi door de rijst en dek af.
- Bak de sesamzaadjes heel even in een droge koekenpan en doe in een schaaltje. Verwarm olie in dezelfde pan terwijl je de vegan kipstukjes in blokjes snijdt. Bak de reepjes al roerbakkend rondom bruin en knapperig.
- Meng de mayonaise met de sojasaus, de citroensap en het water. (2 el bij 4p) Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt.
- Maak per persoon een bowl met rijst, tuinbonen, komkommer, koolrabi en venkel, peen, vegan kipstukjes en doperwtjes. Giet er wat mayonaise-sojasaus overheen en maak af met sesamzaadjes.
- Dunne plakjes koolrabi zijn ook lekker als soort van toastje met een yoghurtsausje (bijv. tzaziki). Of rasp wat door een rauwkostsalade!