Pokébowl met PLNT stukjes, burnt broccoli, wortel, komkommer, chioggiabiet en nori ginger
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1.5 stuks broccoli
- 250 gram wortel
- 250 gram chioggiabiet
- 1 stuks komkommer
- 1 stuks citroen
- 320 gram PLNT stukjes
- 1 stuks lente-ui
- 1 pakje nori snack ginger
In Huis
- olie om te bakken
- 8 el rijstazijn of witte wijnazijn
- 2 tl (riet)suiker
- 6 el mayonaise
- 2 el sojasaus
- naar smaak sesamolie (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt zachtjes gaar en droog koken. Laat staan tot gebruik.
- Snij de steel van de broccoli in blokje (verwijder eerst taaie delen). Snij de roosjes in hapklaar formaat.
- Schil de wortel en snij ca. 2/3e (!) in staafjes van frietformaat. Doe samen in een mengkom en voeg olie, zout en peper toe. Schud goed om en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-25 minuten. De broccoli mag een beetje ‘burnt’ geraken.
- Meng in een kom de rijst- of witte wijnazijn met de suiker (tip: heb je gezoete rijstazijn, dan kan je de suiker weglaten). Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 0,5 cm. Voeg bij de azijn. Schep tussentijds om.
- Rasp de rest van de wortel. Was de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in plakjes.
- Pers de citroen. Meng de mayonaise, sojasaus, citroensap (0,5 el bij 2p) en water (0,5 el bij 2p) in een kommetje. Voeg als je dat in huis hebt naar smaak sesamolie toe. Proef of je nog iets meer citroen wilt (de saus zal vrij zout proeven, maar dat combineert straks goed met de rest!).
- Bak de PLNT stukjes ca. 5 minuten in een koekenpan in wat olie bruin en knapperig zijn.
- Snij intussen de lente-ui in ringetjes en zet in een schaaltje op tafel. Schenk de azijn uit het bakje met chioggiabiet bij de rijst (gebruik bijv. een vergiet) en meng goed.
- Maak voor iedereen een bowl met de rijst, wortel, broccoli, biet, komkommer en PLNT stukjes. Serveer met de sojadressing, ringetjes lente-ui en nori.