Pokébowl met gerookte kip, tuinbonen en ingemaakte koolrabi & venkel
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 280 gram gerookte kipfiletstukjes
- 240 gram volkoren basmati rijst
- 200 gram paarse koolrabi
- 1 venkel
- 800 gram tuinbonen
- 200 gram peen
- 1 komkommer
- 1 el sesamzaad
In Huis
- 8 el witte wijnazijn of rijstazijn
- 2 tl rietsuiker
- 8 el mayonaise
- 2 el sojasaus
- 2 el citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Paarse koolrabi konden we niet weerstaan, dus deze zit in je Krat in plaats van de radijs op de foto.
- Haal de gerookte kip alvast uit de koeling.
- Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes (event. met behulp van een vlamverdeler) in 25-30 minuten gaar en droog koken.
- Let op, heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijnazijn met de suiker en het water (2 el bij 4P). Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje.
- Snij de koolrabi in parten, schil en snij in dunne plakjes. Haal het loof en uiterste kontje van de venkel en snij in dunne reepjes. Voeg beide toe aan de azijn. Zet in de ijskast.
- Zet een laagje water op. Dop de tuinbonen en voeg toe als het water kookt. Kook gaar. Giet af en spoel koud.
- Schil en rasp de peen. Was of schil de komkommer en snij in blokjes.
- Roer ca. 2 el (bij 4P) van de azijn uit het bakje koolrabi door de rijst en dek af.
- Rooster de sesamzaadjes heel even in een droge koekenpan en doe in een schaaltje.
- Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en het water. (2 el bij 4P) Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt.
- Maak per persoon een bowl met rijst, tuinbonen, komkommer, koolrabi en venkel, peen en gerookte kip. Giet er wat mayonaise-sojasaus overheen en maak af met sesamzaadjes.
- Dunne plakjes koolrabi zijn ook lekker als soort van toastje met wat tonijnsalade of gerookte vis erop. Of rasp wat door een rauwkostsalade!