Hawaïaanse pokébowl met gerookte kip, tuinbonen en ingemaakte koolrabi
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 280 gram gerookte kipfilet
- 200 gram koolrabi (of radijs)
- 800 gram tuinbonen
- 200 gram winterpeen
- 1 komkommer
In Huis
- 200 gram quinoa (of rijst)
- 6 el witte wijnazijn
- 1 tl rietsuiker
- 8 el mayonaise
- 2 el sojasaus
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 2 el water
- 1 el sesamzaadjes
Recept stappen
- Op de foto zie je radijs en rijst. Het leek ons leuk om deze keer eens te proberen met quinoa en paarse koolrabi. Vandaar!
- Haal de gerookte kip alvast uit de koeling.
- Zet de quinoa op in water. Laat in 15 minuten zachtjes gaar koken en giet af.
- Let op, heb je rijstazijn, sla deze stap dan over. Anders: meng de witte wijnazijn met de suiker. Verwarm heel even in een steelpannetje zodat de suiker smelt. Laat afkoelen in een kommetje en breng in dezelfde pan een laagje water aan de kook voor de tuinbonen (geen zout toevoegen!).
- Snij de koolrabi in parten (ca. 2 kwarten/200 gram nodig voor 4p), schil grondig en snij in dunne plakjes. Voeg bij de azijn.
- Dop de tuinbonen en kook in 8-10 minuten gaar.
- Schil en rasp de peen. Was of schil de komkommer en snij in blokjes.
- Roer ca. 2 el (bij 4p) van de azijn uit het bakje koolrabi door de quinoa en dek af.
- Bak de sesamzaadjes heel even in een droge koekenpan en doe in een schaaltje.
- Meng de mayonaise met de sojasaus, de citroensap en het water. Voeg als je dat hebt wat sesamolie toe. Check of je nog meer citroensap of een beetje azijn erbij lekker vindt.
- Snij de kipfilet in kleine reepjes. Maak per persoon een bowl met quinoa, tuinbonen, komkommer, koolrabi, peen en gerookte kip. Giet er wat mayonaise-sojasaus overheen en maak af met sesamzaadjes.
- Dunne plakjes koolrabi zijn ook lekker als soort van toastje met wat tonijnsalade of gerookte vis erop. Of rasp wat door een rauwkostsalade!