Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pofaardappel uit de oven met gerookte forel, crème fraîche, mierikswortel, kaas en koolrabi-salade

Vis

  • Totale tijd minuten
2024 52 WB pofaardappel forel creme fraiche kaas mierikswortel koolrabi witlof 17274

Ingrediënten

In de box

  • 60 gram Fryske kaas
  • 4 stuks pofaardappelen
  • 1.5 bakje crème fraîche
  • 400 gram koolrabi
  • 1 stuks appel
  • 2 stuks witlof
  • 70 gram rucola
  • 1 bosje peterselie (in het zakje met baby romaine)
  • 2 el mierikswortel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el (appel)azijn
  • 2 tl Dijon mosterd voor de vinaigrette
  • 1 tl grove mosterd voor het sausje
  • kneepje citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rasp de kaas. Haal de pofaardappelen uit de verpakking en snij in de lengte open. Haal met een lepel voorzichtig een deel van het aardappelkruim uit de schil. Doe in een kommetje en meng met de helft van de crème fraîche, peper en zout. Verdeel de forelfilets in stukjes en schep voorzichtig door de crème fraîche.
  3. Leg de aardappels in een ingevette ovenschaal, vul met het mengsel en bestrooi met de kaas. Bak 15-20 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten en de aardappels heet zijn.
  4. Maak intussen de koolrabi-witlofsalade. Maak in een slakom een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, (appel)azijn, dijon mosterd, peper en zout. Snij de appel in stukjes en voeg bij de vinaigrette. Schil de koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg toe. Halveer de witlof in de lengte en snij in halve ringen. Voeg samen met de rucola toe en schep om.
  5. Hak de peterselie fijn. Meng in een kommetje met de overgebleven crème fraîche en de mosterd. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  6. Serveer de gepofte aardappel met de crème fraîche en de salade.