Pofaardappel uit de oven met gerookte forel, crème fraîche, mierikswortel, kaas en koolrabi-salade
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks witlof
- 60 gram Fryske kaas
- 4 stuks pofaardappelen
- 1.5 bakje crème fraîche
- 400 gram koolrabi
- 1 stuks appel
- 70 gram rucola
- 1 bosje peterselie (in het zakje met baby romaine)
- 2 el mierikswortel
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el (appel)azijn
- 2 tl Dijon mosterd voor de vinaigrette
- kneepje citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de witlof in parten (laat het hart zitten). Leg de witlof op de snijkant in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Doe in de oven en zet een timer voor 10 minuten. Dan gaan de aardappelen erbij.
- Rasp de kaas. Haal de pofaardappelen uit de verpakking en snij in de lengte open. Haal met een lepel voorzichtig een deel van het aardappelkruim uit de schil. Doe in een kommetje en meng met de helft van de crème fraîche, peper en zout. Verdeel de forelfilets in stukjes en schep voorzichtig door de crème fraîche.
- Leg de aardappels in een ingevette ovenschaal, vul met het mengsel en bestrooi met de kaas. Bak 15-20 minuten met de witlof in de oven, tot de kaas is gesmolten en de aardappels heet zijn.
- Maak intussen de koolrabi-salade. Maak in een slakom een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, (appel)azijn, dijon mosterd, peper en zout. Snij de appel in stukjes en voeg bij de vinaigrette. Schil de koolrabi grondig, vooral de onderkant, en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg toe. Voeg de rucola toe en schep om.
- Hak de peterselie fijn. Rasp de mierikswortel. Meng in een kommetje met de overgebleven crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Serveer de gepofte aardappel met de crème fraîche, de witlof en de salade.