PLNT tikka masala met yoghurt, bataat, bosui en paksoi
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram oranje bataat
- 300 gram basmatirijst wit
- 1 blikje/potje tomatenpuree
- 1 bakje specerijen
- 300 gram (kokos)yoghurt
- 360 gram PLNT tikka masala reepjes
- 1.5 stuks paksoi
- 2 stuks bosui
In Huis
- olie om te bakken
- 4 tenen knoflook
- 300 ml water
- 1 tl zout
Recept stappen
- Schil de bataat en snij in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan en bak even aan.
- Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid gezouten water op. Breng aan de kook en laat afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar en droogkoken (liefst met behulp van een vlamverdeler).
- Maak een ruimte in het midden bij de bataat en bak daar de tomatenpuree een minuutje aan om te ontzuren. Voeg de specerijen toe. Pers de helft(!) van de knoflook erbij. Roer goed door en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe samen met de (kokos) yoghurt en het zout. Laat afgedekt zachtjes garen in 10-15 minuten.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de PLNT tikka masala reepjes in ca. 5 minuten knapperig en bruin.
- Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan of wok en bak de steel een paar minuten stevig aan. Hak de rest van de knoflook fijn. Bak de knoflook en het paksoiblad mee tot het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de bosui in dunne ringetje en doe de helft bij de stoof.
- Roer vlak voor het serveren de PLNT reepjes door de bataat en serveer met de rijst en paksoi. Garneer met de rest van de bosui.
- Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl paprikapoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/4 tl kaneelpoeder, 1/8 tl nootmuskaatpoeder, 1/4 tl kruidnagelpoeder, 1 tl zwarte peper en 1 tl zout. In het 2p bakje zit de helft.