PLNT gehakt met borlottibonen, spitskool en piccalilly
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram paarse peen
- 2 bakje PLNT gehakt rul
- 500 gram spitskool
- 2 stuks roodlof
- 2 blik borlottibonen
- 3 stuks bosui
- naar smaak piccalilly
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 4 el sojasaus
- 0.5 blokje (voor 500 ml) bouillon
- naar smaak chilivlokjes (optioneel)
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm olie in een wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de peen en snij in halve maantjes (of kwarten, als het hele dikke penen zijn). Doe een kwart in een slakom en zet weg. Voeg de rest bij de ui en bak een paar minuten stevig. Bestrooi met wat peper en zout.
- Hak de knoflook fijn. Voeg als de ui glazig is het PLNT gehakt en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de sojasaus toe en meng goed en bak rustig verder.
- Snij de spitskool in reepjes. Voeg toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roerbak ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg als je van pittig houdt wat gedroogde chilivlokjes toe. Dek af en laat ca. 6 minuten gaar smoren.
- Snij de roodlof in ringen, verwijder indien gewenst het hart. Voeg bij de achtergehouden peen in de slakom. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, mosterd, peper en zout en meng door de salade.
- Giet en spoel de bonen af in een vergiet en voeg bij het PLNT gehakt en spitskool. Warm mee terwijl je stevig omschept. De bonen mogen een beetje stuk gaan, daar wordt het smeuïger van.
- Snij de bosui (incl. veel van het groen!) in ringetjes. Bak een minuutje mee zodat ze iets slinken. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bonen met de piccalilly en de salade erbij.