PLNT burger op een broodje met kleurrijke coleslaw en gebakken aardappeltjes
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 750 gram Nicola aardappelen
- 100 ml (vegan) yoghurt
- 500 gram spitskool
- 250 gram peen
- 250 gram chioggiabiet
- 4 stuks PLNT burger
- 4 stuks vegan brioche bol
- 7 gram peterselie
- 150 gram, ca bleekselderijhart
In Huis
- olie om te bakken
- 3 el (vegan) mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
- Maak in een grote slakom een dressing van (vegan) yoghurt, (vegan) mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout. Pers de knoflook erbij (verwijder het groene loofje als dat erin zit). Zie culi-tip!
- Snij de spitskool in dunne sliertjes. Schil en rasp de peen en chioggiabiet. Doe bij de dressing en kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de burgers 3 minuten per kant. Leg de broodjes 3-5 minuten in de oven. Let op dat ze niet verbranden.
- Hak intussen de peterselie (incl. dunne steeltjes). Snij het bleekselderijhart (lichtgroene binnenste stengels) in dunne plakjes. Meng door de coleslaw en breng goed op smaak met zout en peper.
- Snij de broodjes open, beleg met een beetje coleslaw, de burgers en (vegan) mayonaise naar smaak. Serveer met de overige coleslaw, gebakken aardappelen en nog een beetje (vegan) mayonaise.
- Culi-tip: Voeg 2 tl (bij 4p) karwijzaad toe aan de dressing als je dat in huis hebt. Dat geeft een verrassend leuk effect!