PLNT burger op brioche met gegrilde maiskolven, gekaramelliseerde rode ui en zomerse salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks maiskolf
- 2 stuks rode ui
- 4 el (vegan) yoghurt
- 3 stronkje roodlof
- 1.5 stuks komkommer
- 4 stuks PLNT burger
- 2 stuks pruimtomaten
- 4 stuks vegan brioche bol
- 40 gram oude kaas
- naar smaak landcress
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el rode wijnazijn
- 2 tl suiker
- 0.5 tl nootmuskaat
- 1 tl mosterd
- 2 el (vegan)mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook
- naar smaak ketchup en/of (vegan) mayo
Recept stappen
- Verwarm de ovengrill voor als je die hebt.
- Breng een pan water (zonder zout) aan de kook voor de mais. Verwijder het kontje, de bladeren en draden van de maiskolven. Kook ca. 10 minuten beetgaar.
- Snij de rode ui in ringen. Verwarm een scheutje olie in een kleine koekenpan en fruit tot glazig. Voeg de balsamicoazijn, rode wijnazijn, suiker en nootmuskaat toe. Laat zachtjes inkoken. Hoe langer het opstaat, hoe lekkerder.
- Maak in een saladeschaal een dressing van de (vegan)yoghurt, (vegan) mayo, mosterd, citroensap, zout en peper. Pers het knoflookteentje (verwijder het groene loofje als dat er zit!) erbij.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Was de komkommer en snij in halve maantjes. Snij bij de helft(!) van de mais de korrels van de kolf en meng samen met de roodlof en komkommer door de dressing. Halveer de rest van de kolven zodat je een halve kolf p.p. hebt.
- Verwarm een grillpan.
- Smeer de burgers in met een beetje olie. Bak in een grillpan 3-4 minuten per kant.
- Snij de tomaten in plakjes.
- Snij de broodjes open en bak ze aan beide zijden (in de grillpan) tot er grillstreepjes ontstaan.
- Beleg de broodjes met wat landcress, plakjes tomaat, de burgers, gekaramelliseerde rode ui en ketchup/(vegan)mayo naar smaak. Serveer met de salade en maiskolven.