Beyond Meat burger met gebakken uitjes op vegan brioche met Nicola aardappels, bleekselderij, roodlof en peen uit de oven
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 900 gram Nicola aardappelen
- 300 gram peen
- 3 stengel bleekselderij
- 3 stuks sjalot (let op)
- groene kool (optioneel) zie tip!
- 4 stuks hamburgerbol
- 4 stuks Beyond Meat burger
- naar smaak raapsteelblaadjes
- 0.5 stuks bosui
- 0.25 stuks rode peper (optioneel)
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl paprikapoeder
- bloem
- naar smaak vegan mayonaise
- naar smaak ketchup
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schrob de aardappels schoon en snij in blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom en hussel goed met olie, paprikapoeder en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ruimte vrij.
- Schil en snij de peen in staafjes. Snij de bleekselderijstengels in stukken van ca. 5 cm lang. Meng in de mengkom met olie, peper en zout en leg de groenten bij de aardappels. Bak 25-30 minuten in de oven.
- NB. Als je de gebakken uitjes nog niet hebt gemaakt bij de nasi: Snij de sjalot in hele dunne ringen. Bedek de bodem van een flinke koekenpan met olie en maak goed heet. Doe wat bloem in een soepbord en haal de sjalotringen erdoorheen. Schud overtollig bloem eraf. Bak ze in een paar minuten (als nodig in porties) goudbruin. Leg op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
- Zie tip!
- Giet overtollig olie uit de koekenpan. Snij de hamburgerbol open en bak in de koekenpan om en om bruin en warm. Leg weg. Bak in dezelfde pan in wat olie de burgers in ca. 6 minuten warm.
- Maak een sausje van vegan mayonaise en ketchup, bijvoorbeeld 3 el van ieder (bij 4p). Snij de bosui en rode peper (optioneel) fijn.
- Beleg elk broodje met een paar blaadjes raapsteel, gebakken uitjes, de burger, het sausje, bosui en de rode peper (optioneel). Serveer de aardappels, ook met het sausje, en de groenten erbij.
- Let op! Bewaar wat gebakken uitjes en de rest van de raapsteel voor bij de nasi.
- Heb je zin en tijd en/of zijn de uitjes al eerder gemaakt? Snij ca. 100 gram groene kool per persoon in sliertjes. Verwarm een flinke klont (vegan) boter in een afdekbare wok. Fruit een beetje komijnpoeder in de (vegan) boter. Voeg de groene kool toe als de boter stopt met schuimen. Bak even aan, voeg een paar eetlepels water toe, dek goed af en laat zachtjes 10-15 zachtjes minuten gaar smoren. Lekker voor erbij en op het broodje erbij!