PLNT burger met gebakken ei op brioche met een funky spitskoolsalade
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram spitskool
- 2 el crème fraîche
- 1 stuks venkel
- 3 el koriander, gehakt
- 1 stuks rode peper
- 4 stuks PLNT burger
- 100 gram cherrytomaatjes
- 4 stuks eieren
- 4 stuks vegan briochebollen
- 8 blaadjes raapsteel
In Huis
- 4 el (milde) olijfolie
- 1 tl mosterd
- 2 el citroensap (mag uit een flesje)
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Snij de spitskool in dunne sliertjes. Doe in een slabak en voeg de crème fraîche en wat zout toe. Kneed de spitskool een minuutje, zo wordt ze zachter, want je breekt de vezels door het kneden.
- Maak in een kom de vinaigrette van de olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Meng door de vinaigrette.
- Hak de koriander fijn. Halveer de rode peper en verwijder indien gewenst de zaadlijsten. Snij in halve ringetjes. Voeg beide bij de spitskool.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de burgers in een paar minuten om en om bruin en warm.
- Snij de tomaatjes in dunne plakjes.
- Haal de burgers uit de pan en hou warm. Bak een spiegelei p.p. Verwarm intussen een grillpan. Snij de broodjes open, besprenkel ze met wat olie en bak ze aan beide zijden warm en een beetje bruin.
- Meng de spitskool met de venkel en check op zout en peper.
- Beleg elk broodje met een paar blaadjes raapsteel wat plakjes cherrytomaat, een burger, wat mayo en een spiegelei. Serveer de spitskool-venkelsalade erbij.