Platbrood gevuld met kebab van gemarineerde braadworst met pittige salsa en chimichurri
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) varkensbraadworst
- 1 stuk(s) rode ui
- 3 el korianderblad
In Huis
- 1 krop(pen) sla
- platbrood (zoals lavash of roti)
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl bruine suiker
- 4 teentje(s) knoflook
- naar smaak zeezout
- 1 stuk(s) tomaat
- 1 stuk(s) groene paprika
- naar smaak peper
- 15 g fijngehakte peterselie
- 100 ml olijfolie
- 3 el citroensap
Recept stappen
- Bereid de kebabs voor. Meng 2el olijfolie, 1tl rode wijn azijn, 1el paprikapoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl bruine suiker, 2 teentjes knoflook en 1 theelepel zout in een kom. Marineer de worsten ca. 2 uur in de saus.
- Steek de BBQ aan.
- Maak de salsa. Meng 1 tomaat (in kleine stukjes), 1 groene paprika (in stukjes), ui, 2el olijfolie, 1el rode wijn azijn, 2 eetlepels korianderblad, zout, en peper tot een salsa.
- Maak de chimichurri. Doe 15g peterselie (fijngehakt), 15 g korianderblad, 100 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 3el citroensap en ½ tl zout in de huishoudmachine en draai tot een mooie saus.
- Steek de worsten in de lengte aan een platte ijzeren barbecuepen. Grill 10-12 minuten tot de worsten mooi bruin en gaar zijn. Vul een platbrood met wat sla, worst, salsa en chimichurri. Vouw dicht en serveer.