Plaattaart met zalm, biet en paddenstoel
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks zalmfilet met huid
- 400 gram bietjes
- 1 stuks sjalot
- 300 gram gemengde paddenstoelen
- 4 el peterselie
- 2 el dille
- 125 gram crème fraîche
- 1 stuks venkel
- 0.5 zakje rucola
In Huis
- boter om te bakken
- 270 gram rol bladerdeeg Tante Fanny
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de bakplaat er vast uit.
- Haal de zalm uit de ijskast.
- Schil de bietjes en kook ze in 15 á 20 min gaar, laat een beetje afkoelen.
- Snipper de sjalot. Verhit een klont boter in een koekenpan en fruit de sjalot tot glazig. Veeg de paddenstoelen schoon en scheur of snij in grove stukken. Snij de peterselie fijn. Voeg de paddenstoelen bij de sjalot en bak op hoog vuur stevig aan. Breng op smaak met zout, peper en de peterselie.
- Snipper de dille fijn en roer door de crème fraîche.
- Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit en spreid uit over de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met het dille-crème fraîche mengsel.
- Verdeel de paddenstoelen over de crème fraîche. Snij de bietjes met een scherp mes of mandoline in dunne plakjes en verspreid over de crème fraîche. Zet 10 minuten in de oven.
- Snij de huid van de zalmfilets en verdeel de zalm in stukjes van ca. 2 x 2 cm. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de zalm over de bietjes. Zet nog 10 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is.
- Verwijder het hart van de venkel en snij met een scherp mes of mandoline in dunne plakjes. Maak dressing van de wittewijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge. Meng de venkel en de helft van de rucola door de dressing.
- Haal de taart uit de oven en verdeel de andere helft van de rucola over de taart. Giet er nog een scheut olijfolie extra vierge over. Serveer met de salade.