Plaattaart met pesto rosso, geroosterde groenten en gekaramelliseerde sjalot
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 250 gram gele peen
- 250 gram Murasaki bataat
- 3 el pesto rosso
- 100 gram belegen Beemster kaas
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 1 rol bladerdeeg
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de sjalot in dunne halve ringen. Verwarm een klont boter en wat olie in een koekenpan en fruit zachtjes (hoe langer, hoe lekkerder). Voeg wat zout toe.
- Schil de peen en de bataat en snij in dunnen halve maantjes van ca. 0,5 cm dik.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid de pesto gelijkmatig uit over het deeg. Verdeel de peen, bataat en de sjalot ringen.
- Rasp de kaas en strooi over het bladerdeeg.
- Bak het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de plaattaart bij de borrel of als bijgerecht.