Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Plaattaart met pesto rosso, geroosterde groenten en gekaramelliseerde sjalot

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 250 gram gele peen
  • 250 gram Murasaki bataat
  • 3 el pesto rosso
  • 100 gram belegen Beemster kaas

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • 1 rol bladerdeeg
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de sjalot in dunne halve ringen. Verwarm een klont boter en wat olie in een koekenpan en fruit zachtjes (hoe langer, hoe lekkerder). Voeg wat zout toe.
  3. Schil de peen en de bataat en snij in dunnen halve maantjes van ca. 0,5 cm dik.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid de pesto gelijkmatig uit over het deeg. Verdeel de peen, bataat en de sjalot ringen.
  5. Rasp de kaas en strooi over het bladerdeeg.
  6. Bak het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Serveer de plaattaart bij de borrel of als bijgerecht.