Pizza verdura met oregano olie en een cherrytomaat-sperziebonensalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram sperziebonen
- 3 el (!) sjalot
- 300 gram cherrytomaat
- 15 gram oregano
- 1 stuks courgette
- 1 stuks gele paprika
- 150 gram extra belegen kaas
- 1 pakje flatbread
- 170 gram tomatenpuree
- naar smaak landcress
In Huis
- 3 el olijfolie extra vierge (voor de dressing)
- 2 el mayonaise
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 100 ml olijfolie extra vierge (voor de kruidenolie)
- 2 tl gedroogde tijm
- om te bakken olie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een pannetje water op voor de boontjes. Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten). Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Maak in een grote kom een dressing van de olijfolie extra vierge, mayonaise, azijn, mosterd, peper en zout.
- Snipper de sjalot heel fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Meng beide door de dressing.
- Maak de kruidenolie. Pluk de blaadjes oregano van de takjes. Hak fijn en meng met de aangegeven hoeveelheid olijfolie extra vierge, tijm en wat zout. Zet weg. Je kunt ook de staafmixer of vijzel gebruiken.
- Snij de courgette en paprika in kleine blokjes. Bak in een beetje olie ca. 5 minuten aan (zie tip).
- Rasp de kaas.
- Smeer de flatbreads in met een dun laagje tomatenpuree en 0,5tl kruidenolie per flatbread. Beleg met de voorgebakken courgette en paprika en verdeel de geraspte kaas erover.
- Bak de flatbreads in de oven in 6-8 minuten knapperig.
- Meng de boontjes door de dressing.
- Garneer de pizzaatjes met de overgebleven kruidenolie en een handje landcress en serveer met de cherrytomaat-sperziebonensalade.
- Je kunt ook linten van de courgette schaven met de kaasschaaf, reepjes snijden van de paprika en die grillen in een grillpan.