Pizza verdura met courgette, paprika en kaas en een cherrytomaat-sperziebonensalade
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram sperziebonen
- 3 stuks sjalot
- 300 gram cherrytomaat
- 1 stuks courgette
- 1 stuks gele paprika
- 1 pakje flatbread
- 170 gram tomatenpuree
- 150 gram geraspte kaas
- 15 gram oregano
- naar smaak landcress
In Huis
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el mayonaise
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een pannetje water op voor de boontjes. Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten). Kook beetgaar in 6 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Maak in een grote kom een dressing van de olijfolie extra vierge, mayonaise, azijn, mosterd, peper en zout.
- Snipper de sjalot heel fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Meng beide door de dressing.
- Snij de courgette en paprika in kleine blokjes. Bak in een beetje olie ca. 5 minuten aan.
- Smeer de flatbreads in met tomatenpuree en evt. een beetje olijfolie extra vierge (zie tip). Zorg dat je ca. 2 el bij 4p tomatenpuree achterhoudt voor de pilav. Beleg met de voorgebakken courgette en paprika en verdeel de geraspte kaas erover.
- Bak de flatbreads in de oven in 6-8 minuten knapperig.
- Pluk de blaadjes van de takjes oregano. Meng de boontjes door de dressing.
- Garneer de pizzaatjes met de oreganoblaadjes en een handje landcress en serveer met de cherrytomaat-sperziebonensalade.