Pizza met zoete aardappel, rode ui en mozzarella
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Zoete aardappel
- 1 stuk(s) Rode ui
- naar smaak Tijmblaadjes
- 2 bol(len) Mozzarella
In Huis
- 4 bol(len) Pizzadeeg
- om te bestrooien Bloem
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 275 °C.
- 2. Snijd de rode ui en zoete aardappel in flinterdunne (ronde) plakjes met de mandoline.
- 3. Bestrooi je werkvlak met wat bloem en rol een bolletje deeg uit tot een mooie dunne ronde pizza.
- 4. Beleg de pizza dakpansgewijs met een kwart (bij 4p) van de de zoete aardappel.
- 5. Verdeel er een kwart (bij 4p) van met de rode ui en een kwart (bij 4p) van de mozzarella over.
- 6. Bestrooi met wat tijmblaadjes, zout en peper en druppel er wat olijfolie over.
- 7. Bak in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar en bruin.
- 8. Bak zo 1 pizza p.p.