Pizza met worst, boerenkoolpesto en eekhoorntjesbrood
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 g Boerenkool
- 20 g Gedroogd eekhoorntjesbrood
- 2 stuk(s) Braadworst
- 1 stuk(s) Ui
In Huis
- 50 g Walnoten (ongezouten)
- 1 stuk(s) Sap van een citroen
- 100 ml Olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje(s) Knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Olijfolie
- 4 bol(len) Pizzadeeg
- 100 ml Passata
- snufje(s) Gedroogde chilipeper vlokken
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Maak eerst de pesto. Blancheer de boerenkool 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp het resterende water met je handen eruit.
- 2. Doe de boerenkool, walnoten, het citroensap en 100 ml olijfolie in de keukenmachine. Pers de knoflook er bovenuit. Maal fijn tot een pesto.
- 3. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer door. Voeg extra olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper.
- 4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid het eekhoorntjesbrood volgens gebruiksaanwijzing en dep droog. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de braadworsten 20 minuten aan totdat ze bruin en gaar zijn. Haal uit ze pan, snij in stukjes en hou apart.
- 5. Pel de ui en snij in halve ringen. Bak de ui aan in het overgebleven braadvet. Haal daarna uit de pan en hou apart. Voeg zo nodig nog een beetje olijfolie toe en bak het eekhoorntjesbrood aan. Haal uit de pan en hou apart.
- 6. Rol de pizzabodems dun uit. Besmeer ze met de passata en verdeel er het eekhoorntjesbrood en de worst over. Schep er flink wat pesto over. Besprenkel met wat extra olijfolie en bak in 10 a 12 minuten in de oven. Bestrooi met wat pepervlokken. Dien de pizzas heet op.
- <br>Tip: ook lekker met verse geitenkaas.