Pizza met venkel, tomaten en boerenkoolpesto
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Tomaten
- 1 stuk(s) Ui
- 1 stuk(s) Venkel
- 200 g Boerenkool
In Huis
- 150 g Parmezaanse kaas
- 2 teentje(s) Knoflook
- 75 g Pijnboompitten
- 150 ml Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
- Bloem
- 2 bol(len) Mozzarella
Recept stappen
- Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de knoflook in plakjes en de ui in dunne ringen. Snijd de venkel in dunne plakjes en blancheer in water met wat zout en laat uitlekken in een vergiet.
- Blancheer de boerenkoolbladeren kort in water met wat zout tot ze beginnen te slinken. Haal uit het water en laat goed uitlekken op een schone theedoek.
- Trek de kool in stukken en doe in de keukenmachine samen met de knoflook en pijnboompitten. Puls tot een grof mengsel. Giet er nu terwijl de machine draait olijfolie bij tot je een mooie smeuïge pesto hebt. Schep de geraspte Parmezaanse kaas er door. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg zo nodig nog wat olie toe zodat de pesto onder de olie staat.Verhit de oven op de hoogste stand. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
- Leg de pizza op een ovenplaat en beleg met de uienringen, venkel en tomaat. Verdeel er een kwart van de pesto en een half bolletje mozzarella in stukjes over.
- Bak in de oven tot de pizza mooi bruin is.
- Maak zo de rest van de pizza's.
- <br>Let op: de bereiding van het pizzadeeg staat in een apart recept beschreven.