Pizza met tonijn, spinazie, rode ui en ricotta en een salade
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks rode uien
- 400 gram spinazie
- 2 bakjes cherrytomaatjes
- 2 stuks flammkuchenbodems
- 1 bakje ricotta
- 2 blikjes tonijn
- 150 gram bleekselderij
- 100 gram peen
- 0.5 zakje veldsla
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie om te bakken
- besprenkelen citroensap (uit flesje)
- 1 tl oregano
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de ui en snij in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Hou een goede pluk spinazie achter voor de sla en bak de rest in een grote pan of wok met een beetje olie totdat hij slinkt - de spinazie is al gewassen. Leg in een vergiet en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
- Fruit in dezelfde pan, in wat olie, 3/4 van de rode ui tot nét glazig. Voeg de knoflook toe, schud om en draai het vuur uit.
- Leg de spinazie op een grote plank, hak fijn en meng met wat olijfolie, zout en peper. Besprenkel met wat citroensap (mag uit een flesje). Snij de tomaatjes doormidden.
- Rol de flammkuchenbodem met bakpapier uit over een bakplaat. Beleg met het spinaziemengsel, de rode ui en de tomaatjes en brokkel de ricotta erover. Strooi de oregano erover en besprenkel de pizza met wat olijfolie, zout en peper. Bak in 15 minuten gaar in de hete oven. Haal na 10 minuten uit de oven en verspreid de tonijn over de pizza. Schuif nog 5 minuten terug.
- Maak intussen in een grote slabak een dressing van olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Leg de resterende 1/4 rode ui alvast in de dressing.
- Neem de binnenste malse stengels van de bleekselderij en snij in dunne halve maantjes. Rasp de peen met de grove rasp of snij heel fijn julienne. Voeg bij de dressing.
- Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge. Meng samen met de spinazie vlak voor serveren bij de rest en serveer bij de pizza.