Pizza met tonijn en spinazie en een salade met venkel
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 450 gram spinazie
- 4 tonijnpizza's
- 200 gram cherrytomaatjes
- 0.5 venkel
- 3 el dragonolie
- 1 krop groene eigenbladsla
In Huis
- olijfolie, om te bakken
- citroensap (uit flesje), om te besprenekelen
- 4 el olijfolie, extra vierge
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm wat olie in een wok en slink de spinazie daar even in (deze is al gewassen!).
- Leg de spinazie op een grote plank, hak fijn en meng met wat olijfolie, citroensap zout en peper.
- Verdeel de spinazie over de pizza’s en bestrooi met peper en eventueel wat oregano. Bak ze in de oven af volgens aanwijzing op de verpakking.
- Maak intussen in een grote slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout.
- Snij de cherrytomaatjes doormidden. Snij de venkel in dunne plakjes. Voeg bij de dressing.
- Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Meng samen met de spinazie vlak voor serveren bij de dressing en serveer bij de pizza.