Pizza met paddestoelen en karameliseerde sjalot
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) sjalot
- 2 bakje(s) paddenstoelen
- 200 g fiori Taleggio kaas
- 4 takje(s) tijm
In Huis
- naar smaak olijfolie om te bakken
- 1 el bruine basterdsuiker
- 3 el balsamicoazijn
- 2 el boter
- 3 teentje(s) knoflook
- optioneel truffelolie
- 4 stuk(s) pizzadeeg
Recept stappen
- Verwarm de oven (en eventueel een pizzasteen) tot 275 °C.
- Snijd de sjalot in plakken. Verhit wat olie in een koekenpan met dikke bodem. Voeg de sjalot toe en bak even aan.
- Voeg dan suiker en 2 el (bij 4p) van de balsamico azijn toe en bak zachtjes tot de uitjes karameliseren en de vloeistof stroperig is geworden. Roer regelmatig om zodat de sjalot niet aanbrandt.
- Maak de paddenstoelen. Snijd de grote exemplaren in stukken. Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de paddenstoelen toe. Bak ca. 5 min tot de paddenstoelen zacht worden en bruine randjes krijgen.
- Voeg de boter toe en pers er de knoflook bovenuit. Roer om.
- Schenk er de rest van de balsamico azijn bij en bak nog 1 minuutje.
- Snij de kaas in plakken en rits de tijmblaadjes van de takjes.
- Rol het pizzadeeg uit en beleg met een kwart van de paddenstoelen. Druppel er eventueel wat truffelolie over. Verdeel er een kwart van de sjalot over en bestrooi met een kwart van de kaas. Strooi er de tijmblaadjes over.
- Bak ca. 10-15 min in het midden van de oven tot de korst mooi goudbruin is en de kaas gesmolten is. Bak zo de rest van de pizza(s).