Pizza met makreel, spinazie, ui en Sikkepit geitenkaas
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram spinazie
- 400 gram cherrytomaatjes
- 200 gram Sikkepit geitenkaas
- 2 stuks makreelfilets
In Huis
- olie om te bakken
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
- 6 stuks wraps
- 1 tl oregano (gedroogd)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Bak de spinazie in een grote pan of wok met een beetje olie totdat het slinkt. Leg in een vergiet en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Laat even afkoelen.
- Fruit in dezelfde pan, in wat olie de ui glazig. Snij de tomaatjes doormidden. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak kort voor 3-4 minuten.
- Leg de spinazie op een grote plank, hak fijn en breng op smaak met wat olijfolie, citroensap, zout en peper.
- Beleg de wraps met het spinaziemengsel, de ui en de tomaatjes en rasp de kaas erover. Pluk de makreel uit elkaar in stukjes en verspreid over de pizza. Strooi de oregano erover en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Bak 6-8 minuten in de oven.
- Serveer de pizza.