Pizza met makreel, spinazie, rode ui en ricotta en een salade
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 rode uien
- 600 gram spinazie
- 400 gram cherrytomaatjes
- 8 volkoren wraps
- 250 gram ricotta
- 4 makreelfilets
- 1 venkel
- 1 krop groene eikenbladsla
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie om te bakken
- citroensap (uit flesje), naar smaak
- 1 tl oregano
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Hou een goede pluk spinazie achter voor de sla en bak de rest in een grote pan of wok met een beetje olie totdat het slinkt - de spinazie is al gewassen. Leg in een vergiet en druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Laat even afkoelen.
- Fruit in dezelfde pan, in wat olie, ¾(!) van de rode ui glazig. Snijd de tomaatjes doormidden. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak kort voor 3-4 minuten.
- Leg de spinazie op een grote plank, hak fijn en breng op smaak met wat olijfolie, citroensap, zout en peper.
- Beleg de wraps met het spinaziemengsel, de rode ui en de tomaatjes en brokkel de ricotta erover. Pluk de makreel uit elkaar in stukjes en verspreid over de pizza. Strooi de oregano erover en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Bak 6-8 minuten in de oven.
- Maak intussen in een grote slabak een dressing van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout. Leg de resterende 1/4 rode ui alvast in de dressing.
- Snij de venkel in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline. Voeg bij de dressing.
- Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Meng samen met de spinazie vlak voor serveren bij de dressing en serveer bij de pizza.