Pizza met champignons, boerenkoolpesto en geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 g Boerenkool
- 1 stuk(s) Uien
- 2 bakje(s) Champignons
- 100 g Geitenkaas
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 30 g Cashewnoten (ongezouten)
- 30 g Walnoten (ongezouten)
- 3 el Citroensap
- 150 ml Olijfolie (extra vierge)
- Olijfolie om te bakken
- snufje(s) Bloem
- 4 stuk(s) Pizzadeeg
- 200 ml Passata
- 24 stuk(s) Paarse olijven
- naar smaak Gedroogde chilipeper vlokken
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Maak eerst de pesto. Blancheer de boerenkool 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp het resterende water met je handen eruit. Pers de helft van de knoflook. Doe de boerenkool, de knoflook, cashewnoten, walnoten, citroensap en olijfolie extra vierge in de keukenmachine. Maal fijn tot een pesto. Voeg extra olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zeezout en peper.
- 2. Verwarm de oven voor op 280 °C.
- 3. Snipper de ui en pers de rest van de knoflook. Snij de champignons in plakjes.
- 4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui zachtjes 5 minuten aan. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- 5. Bak in een andere koekenpan de champignons in ca. 5 minuten goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
- 6. Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem. Rol een pizzabodem dun uit. Besmeer met de passata en verdeel er de champignons en gebakken ui over. Schep er wat pesto over. Brokkel er de geitenkaas over en beleg met de olijven.
- 7. Bak de pizza in 10 tot 12 minuten in de oven. Bestrooi met wat pepervlokken. Dien heet op.