Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pizza courgette en paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1342 Pizza Courgette En Paprika

Ingrediënten

In de box

  • 2 blikje(s) Tomatenblokjes
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 2 stuk(s) Pizzabodem
  • 2 bol(len) Mozzarella
  • 1 zakje(s) Rucola
  • eventueel toevoegen Basilicum

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Olijfolie om te bakken
  • 1 tl Suiker
  • 2 tl Oregano
  • 3 el Olijfolie voor de dressing
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de knoflook fijn en fruit heel even zachtjes in wat olie. De knoflook mag niet verbranden want dan wordt hij bitter!
  3. Voeg tomaat in blik toe en de oregano, suiker, zout en peper. Laat ca. 15 min zachtjes sudderen. Pureer met een staafmixer (als het klaar is) de ergste klontjes eruit, het mag wel een beetje grof blijven.
  4. Maak intussen de groenten klaar voor op de pizza. Snij de courgette in dunne plakjes, de paprika in reepjes en de ui in dunne ringen.
  5. Spreid de courgette, paprika en ui uit op een bakplaat (evt. met bakpapier). Sprenkel wat zout, oregano en olijfolie over de groenten en schuif in de voorverwarmende oven.
  6. Verdeel de tomatensaus over de platte broden.
  7. Als de courgette, paprika en ui een beetje gaar beginnen te worden (circa 10 minuten), haal je ze uit de oven.Verdeel de groentes over de twee bodems en besprenkel met zout, oregano en olijfolie.
  8. Scheur kleine stukjes van de mozzarella en verdeel over de pizzas.
  9. Schuif de pizzas nog gedurende 10-15 minuten in de (inmiddels) goed voorverwarmde oven. Hou het goed in de gaten, elke oven is anders. Als de pizzabodem te hard gaat, draai dan de temperatuur wat lager.
  10. Haal de pizzas uit de oven als ze lekker bruin zijn, scheur wat blaadjes basilicum doormidden en strooi over de pizza.
  11. Was de rucola. Je kan de pizza's ermee garneren als ze uit de oven komen, of je serveert de rucola als salade met een simpele dressing van olie, balsamicoazijn, peper en zout.