Pittige wortel-koolrabi soep met gember
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 300 gram koolrabi
- 1 stuks peen
- naar smaak rogge vloer brood
- 1 stuks bosui
In Huis
- 1 teen knoflook
- 3 cm gember
- olie om te bakken
- 1 tl (milde) sambal
- 1000 ml water
- 2 blokjes groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hak de knoflook, ui en gember fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook, ui en gember 5 minuten. Bak de sambal 1 min mee.
- Voeg het water en de bouillon toe. Breng aan de kook.
- Schil en snij de koolrabi in blokjes. Schil de peen en snij in plakjes. Voeg bij de bouillon en kook ca. 15 min mee.
- Besprenkel het brood met wat water en bak 8-10 minuten af in de oven.
- Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Hak de bosui in dunne ringen.
- Snij het brood in sneetjes en serveer bij de soep.