Pittige vegetarische bonensoep met grie
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g bruine bonen
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 stuk(s) campagnebol
- 100 g wortelpeterselie
- 1 pakje(s) grie naturel (feta)
In Huis
- 1 stuk(s) rode paprika
- 1 stuk(s) groene paprika
- 1 stuk(s) rode peper
- 2 stuk(s) groene peper op zuur
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 3 teentje(s) knoflook
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl oregano
- 1 snufje(s) gedroogde rode peper
- 1000 ml groentebouillon
- naar smaak koriander
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Week de bonen een nacht van te voren in ca. 2 ½ liter water. Kook ze de volgende dag in het weekwater in ca. 1 ½ uur net aan gaar. Voeg zo nodig nog water toe.
- Snij de paprika's, rode peper en groene peper in stukken. Snipper de rode ui.
- Verwarm de oven voor op 170 graden om de campagnebol straks in te bakken.
- Verhit in de tussentijd de olijfolie in een grote soeppan. Bak hierin de rode ui ca. 4 minuten aan. Voeg de geperste knoflook en wortelpeterselie toe en bak kort mee. Voeg de paprika’s, de rode peper en de groene peper op zuur toe en stoof ca. 7 minuten tot de paprika’s zacht zijn geworden. Voeg komijn, oregano en gedroogde peper toe en schep om.
- Bak het broodin de oven (15-20 minuten).
- Schenk de bouillon bij het mengsel en check de bonen. Neem als deze net aan gaar zijn twee kopjes bonen uit de pan en pureer (bijvoorbeeld met een staafmixer). Voeg toe aan de bouillon. Roer goed door. Voeg de rest van de bonen toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 20 minuten zachtjes koken. Vul zo nodig aan met bouillon of water.
- Snij de campagnebol in stukken.
- Bestrooi de soep met wat verbrokkelde grie en blaadjes verse koriander. Serveer met stukken brood.