Pittige roerbak van groene kool, wortel, bleekselderij en gele sambal
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 3 stengels bleekselderij
- 150 gram gele wortel
- 1 stuks oranje wortel
- 400 gram groene kool
- 2 tl gele sambal
In Huis
- 300 gram rijst
- 2 el gember
- 1 stengel lente-ui
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
Recept stappen
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de bleekselderij in dunne ringetjes. Schil de wortel. Snij de wortel in dunne reepjes (julienne). Snij de groene kool in reepjes. Rasp de gember.
- Snij de lente-ui in ringetjes. Verhit olie in een wok of koekenpan. Fruit de ui en gember kort. Voeg de wortels en bleekselderij toe en roerbak op hoog vuur voor 4 minuten.
- Doe de groene kool in de pan en bak nog 5 minuten mee. Roer de gele sambal erdoorheen, samen met de sojasaus en de sesamolie.
- Meng de rijst met de groenten en breng op smaak met peper en eventueel wat extra sambal.