Pittige patatas bravas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Agria aardappelen
- naar smaak rode peper olie
- 1 el peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 0.5 tl paprikapoeder
- 1 stuks ui
- 3 teentjes knoflook
- 400 ml tomatenblokjes
- 4 el mayonaise
- naar smaak citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ruime pan water op voor de aardappelen.
- Was de aardappelen en snij in gelijken stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.
- Kook de aardappelen 5 minuten voor en giet af.
- Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en besprenkel met olie, paprikapoeder, zout en peper. Rooster ca. 20-25 minuten in de oven en schep af en toe om.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg als de ui glazig is 2/3 van de knoflook toe, bak een minuutje mee en voeg dan de tomaten blokjes, rode peper olie en snuf zout toe. Laat 15 minuten pruttelen.
- Meng mayonaise met de rest geperste knoflook en wat citroensap naar smaak.
- Pureer de pikante tomatensaus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie grof.
- Haal de aardappelen uit de oven als deze goud/bruin zijn. Serveer in een diep bord samen met de pittige tomatensaus en de aioli. Besprenkel de aardappeltjes met nog wat extra rode peper olie en garneer met de peterselie. .