Pittige paneer met kerriewortels en pastinaak-aardappel puree
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram pastinaak
- 600 gram aardappelen (Doré)
- 500 gram peen
- 1 stuks ui
- 2 pakjes paneer
In Huis
- 40 gram sultana rozijnen
- 1 el boter
- snuje zout
- 2 teentjes knoflook
- 4 tl kerriepoeder
- om in te bakken zonnebloemolie
- 4 el ketjap
- 4 el water
- 2 tl sambal
- scheutje melk
- klontje boter
- 30 gram amandelschaafsel
Recept stappen
- Schil de pastinaak en aardappelen, snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen en pastinaak 20 minuten in water met zout.
- Zet de rozijnen in een bakje water om te wellen. Was de peen en verwijder de kontjes. Snij schuin in stukken van 3 cm. Doe ze in een wok of hapjespan en zet ze voor de helft onder water. Voeg een goede klont boter toe en een snuf zout en breng aan de kook. Laat koken tot de peen beetgaar is en het water verdampt is, in ca. 10 minuten.
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
- Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Bestrooi met de helft van de kerriepoeder en hussel even om. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes mooi bruin op hoog vuur. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Fruit nu de knoflook heel even aan in dezelfde pan en voeg direct de ketjap asin (of soja saus) en het water toe en roer dan de sambal erdoor. Doe dit een beetje naar smaak, meer of minder pittig. Roer nu de blokjes paneer weer door de saus en laat op een zacht vuurtje een beetje inkoken.
- Voeg als het water bij de worteltjes is verdampt de ui, de andere helft van de kerriepoeder en de rozijnen (zonder het water) toe. Bak een paar minuten en breng op smaak met peper en zout.
- Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan even een beetje knapperig.
- Stamp de aardappels en aardperen met een scheutje melk en een klontje boter tot een smeuïge puree. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met de paneer en de kerriewortels en strooi wat amandelschaafsel erover.