Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pittige paneer met aardappelsalade met snijbonen en roodlof

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Ricotta citroen pannenkoekjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Opperdoezer aardappelen
  • 500 gram snijbonen
  • 400 gram paneer
  • 2 tl Zaanse sambal
  • 2 stronkjes roodlof

In Huis

  • 2 tl kerriepoeder
  • om te bakken zonnebloemolie
  • 2 el ketjap
  • 2 el water
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el mayonaise
  • 1 el water
  • 3 el bieslook
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de snijbonen.
  2. Boen de aardappels schoon en verwijder evt lelijke plekjes. Snij in stukken van ca. 1,5 cm. Zet op in een pan met een laagje water met zout en kook gaar in 5 a 6 min vanaf het moment dat het water kookt. Giet af en laat droogstomen.
  3. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in diagonale stukjes van ca. 1,5 cm. Kook beetgaar in 6 min.
  4. Snij de paneer in dobbelsteentjes van ca 1 cm. Bestrooi met het kerriepoeder en hussel even om. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paneer mooi bruin op hoog vuur. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Doe de ketjap asin (of soja saus) en het water in de koekenpan en roer dan de sambal erdoor. Doe dit een beetje naar smaak, meer of minder pittig. Roer nu de blokjes paneer weer door de saus en laat op een zacht vuurtje een beetje inkoken.
  6. Maak de dressing voor de salade: meng de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, honing, mayonaise, het water en peper en zout. Knip de bieslook boven de dressing.
  7. Giet de snijbonen af en spoel af onder koud water.
  8. Verwijder het hart uit de roodlof en snij in halve ringetjes. Doe de aardappels, snijbonen en roodlof in een grote schaal en roer de dressing er voorzichtig doorheen.
  9. Serveer de pittige paneer met de aardappelsalade.