Pittige makreel met noedels en veel groenten
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 filets gerookte makreel
- 200 gram gele peen
- 1 el gember
- 400 gram spitskool
- 400 gram kastanjechampignons
- 2 stuks roodlof
- 150 gram woknoedels
In Huis
- 4 tl sambal
- 2 tenen knoflook
- olie om te bakken
- 0.5 blokje groentebouillon
- 4 el ketjap manis of sojasaus
Recept stappen
- Zet een flinke pan gezouten water op voor de noedels.
- Smeer de makreelfilets aan de kant zonder huid in met sambal. Laat even staan.
- Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de peen en gember. Verwarm olie in een wok en bak zachtjes aan.
- Snij de spitskool in dunne repen, voeg toe. Snij de champignons in vieren, voeg toe. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes, voeg toe. Kruimel de bouillon erboven en roerbak nog 5-7 minuten totdat de groenten beetgaar zijn. Draai het vuur zacht. Breng op smaak met een scheutje ketjap manis of sojasaus en peper. Hou warm.
- Kook de noedels in 6 minuten gaar (zie tip).
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de makreelfilets op de huid-kant 3 minuten aan zodat het huidje een beetje knapperig wordt. Draai ze voorzichtig om en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
- Giet en spoel de noedels koud af. Knip eventueel met een schaar zodat mengen makkelijker gaat. Meng door de groenten en serveer met de pittige makreel.
- Veel trek of behoefte aan meer koolhydraten? Kook dan wat meer noedels, je hebt genoeg!