Pitabroodjes met Turkse gehaktballetjes en yoghurtsaus
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Ui
- 2 el Peterselie
- 1 stuk(s) Boterham
- 400 g Lams-kalfsgehakt
- 200 g Wortel
- 4 zakje Gemengde sla
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 tl Gedroogde oregano
- 1 tl Kaneel
- 2 el Yoghurt
- 200 ml yoghurt
- 3 el Tahin
- 3 el Citroensap
- 4 stuk(s) Pitabrood
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn.
- Meng ui en knoflook met 2 eetlepels van de olijfolie, het komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, kaneel, de peterselie en wat peper en zout.
- Maal de boterham fijn in de keukenmachine en meng met 2 eetlepels van de yoghurt en 1 eetlepel water.
- Meng het gehakt met het yoghurtmengsel. Breng verder op smaak met zout en peper.
- Maak 12 kleine balletjes van het gehakt en zet 20 minuten in de koelkast.
- Maak in de tussentijd de yoghurtsaus door 200 ml yoghurt te mengen met de tahin, het citroensap en wat zout en peper.
- Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en doe de gehaktballetjes in de pan. Druk ze voorzichtig een klein beetje plat met een spatel. Bak in ongeveer 7 minuten rondom bruin en gaar.
- Laat ze 1 of 2 minuten rusten.
- Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster.
- Rasp de wortel en was de sla. Doe in het pitabroodje samen met de gehaktballetjes. Serveer met de yoghurtsaus.