Pitabroodjes met shoarmavlees, tomaten-relish, ijsbergsla en crazy pea
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g shoarmavlees
- 500 g tomaten
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 krop(pen) romaanse sla
- 1 bakje(s) crazy Pea
In Huis
- 2 pak(ken) pitabrood
- 1 tl piment
- tl chilipoeder
- 2 tl lichtbruine suiker
- 4 tl rode wijnazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Snipper de ui fijn. Snij de tomaat in stukjes.
- Zet een koekenpan op met 1 el olijfolie, op zacht vuur, en voeg de ui toe. Laat even zachtjes fruiten, hij mag niet bruin worden!
- Voeg de piment en de chilipoeder toe en fruit even mee. Voeg nu de tomaten en de bruine suiker toe en laat even zachtjes pruttelen.
- Als de tomaten wat slap zijn geworden voeg je rode wijn azijn en mosterd toe. Roer om en laat dit op laag vuur nog even 10 minuten door sudderen, af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper en proef. De relish moet zoet, zout en zuur tegelijk smaken. Als niet zuur genoeg, voeg dan nog wat wijnazijn toe.
- Zet intussen een andere koekenpan op voor het shoarma vlees. Bak het shoarmavlees gaar.
- Doe intussen de pitabroodjes in de broodrooster of oven (volgens instructie verpakking) en was de sla.
- Doe een blad sla in elk pitabroodje samen met het shoarmavlees. Garneer met wat blaadjes Crazy Pea en dien op met de tomatenrelish.