Pitabroodjes met shoarmavlees, tomaten-relish, ijsbergsla en crazy pea
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 stuk(s) Pitabrood
- 400 g Shoarmavlees
- 500 g Tomaten
- 1 stuk(s) Rode ui
- 1 krop(pen) Romaanse sla
- 1 bakje(s) Crazy Pea
- 1 tl Piment
- 1 tl Chilipoeder
- 4 tl Rode wijnazijn
- 1 tl Mosterd
Recept stappen
- Snipper de ui fijn. Snij de tomaat in stukjes.
- Zet een koekenpan op met 1 el olijfolie, op zacht vuur, en voeg de ui toe. Laat even zachtjes fruiten, ze mogen niet bruin worden!
- Voeg 1 tl piment en 1 tl chilipoeder toe aan de ui en fruit even mee. Voeg nu de tomaten en 2 tl bruine suiker toe en laat even zachtjes pruttelen.
- Als de tomaten wat slap zijn geworden voeg je 1 el rode wijn azijn toe en 1 tl mosterd. Roer om en laat dit op laag vuur nog even 10 minuten door sudderen, af en toe roeren. Breng op smaak met zout & peper en proef. De relish moet zoet, zout en zuur tegelijk smaken. Als niet zuur genoeg, voeg dan nog wat wijnazijn toe.
- Zet ondertussen een andere koekenpan op voor het shoarma vlees. Bak het shoarmavlees gaar.
- Doe ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster of oven (volgens instructie verpakking) en was de sla.
- Doe een blad sla in elk pitabroodje samen met het shoarmavlees. Garneer met wat blaadjes Crazy Pea en dien op met de tomatenrelish.