Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pitabroodjes met lamskofte, yoghurtsaus en roergebakken spinazie

Lam

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 g spinazie
  • 250 ml Bulgaarse yoghurt
  • 1 stuk(s) komkommer
  • naar smaak Asian salad

In Huis

  • 8 stuk(s) pitabrood
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 tl garam massala
  • 25 g ongezouten gepelde pistachenoten
  • om te bakken olie
  • 2 takje(s) tijm
  • 1 el honing
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden voor de pita broodjes (of gebruik de broodrooster).
  2. Was de spinazie en maak droog met een slacentrifuge.
  3. Hak 4 teentjes knoflook fijn en hou 1/3de voor het yoghurtsausje en 2/3de voor de spinazie.
  4. Maak het yoghurtsausje. Schil en rasp de komkommer. Doe in een zeef en bestrooi met wat zout. Laat even uitlekken en knijp dan het vocht uit de komkommer. Meng de komkommer met de yoghurt, de knoflook, komijn poeder en zout/peper naar smaak.
  5. Doe het lamsgehakt in een kom en meng het met 2 teentjes geperste knoflook, de garam massala en wat peper. Vorm er met een koele hand gauw kleine bolletjes van.
  6. Stamp de pistachenootjes in een vijzel fijn.
  7. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de lamsgehaksballen mooi rondom bruin en gaar.
  8. Als het gehakt gaar is, voeg dan de gestampte pistachenootjes en de tijmblaadjes toe. Doe er de honing bij en roer alles, inclusief de gehaktballen, door elkaar.
  9. Fruit in een wok heel kort 2/3de van de knoflook en voeg dan de spinazie (indien nodig in porties) toe. Zodra de spinazie is geslonken is het klaar. Laat eventueel even uitlekken in een vergiet. Maak op smaak met peper en zout.
  10. Doe de pitabroodjes 2 à 3 minuten in de verwarmde oven (of de broodrooster).
  11. Serveer de pitabroodjes met de lamskoftes, wat blaadjes Asian salad, de yoghurtsaus en de geroerbakte spinazie.